Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η πορεία της ΔΕΗ – το μέλλον της Τηλεθέρμανσης

 Όσο πλησιάζει η μέρα προς τις κάλπες, ολοένα και περισσότερο γινόμαστε  μάρτυρες μιας κοκορομαχίας που στο μόνο που αποσκοπεί είναι να μην μπορέσουν οι  δημότες του Αμυνταίου να δουν, να
προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα  για τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν και που κάνουν την ζωή τους  μαρτύριο.

Τέτοια ανταλλαγή άσφαιρων πυρών είδαμε τελευταία με το ζήτημα του  δανείου για την τηλεθέρμανση. Αυτό το θέμα θα είχε νόημα αν ιεραρχώντας το  ζήτημα τηλεθέρμανση ΔΕΝ ΒΑΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΔΙΑ.
Η δράση της ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή μας είναι αυτή που δημιουργεί πολλά  προβλήματα κύρια στο περιβάλλον και όχι μόνο. Σε ανταπόδοση αυτής της δράσης –  ύπαρξής της θα έπρεπε να παρέχει θερμική ενέργεια και άλλα ζητήματα στην περιοχή  μας δωρεάν. Αντ΄ αυτού οι προηγούμενοι αυτοδιοικητικοί δέχτηκαν να αγοράζουν  ακριβά την θερμική ενέργεια που δίνεται για την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου –  Φιλώτα – Λεβαίας έτσι ώστε να δυσκολεύει οικονομικά τους χρήστες αλλά και την  ΔΕΤΕΠΑ.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση το πρόβλημα έγκειται στο ζήτημα ότι η  κυβέρνηση πουλάει άμεσα τον ΑΗΣ Αμυνταίου και το ορυχείο σε μεγάλο  μονοπωλιακό όμιλο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο ιδιώτης που θα αγοράσει την  Μικρή ΔΕΗ να διαθέτει θερμική ενέργεια με κριτήριο τα κέρδη του και όχι την  προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεύτερο ζήτημα είναι ότι ούτως ή άλλως η Ε.Ε.  στα πλαίσια της μείωσης των ρύπων από στερεά καύσιμα (οδηγία 2010/77/ΕΕ) έχει  επιβάλει κυρώσεις στην ΔΕΗ Α.Ε. Έτσι η ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε να λειτουργήσει το  πολύ μέχρι το 2023 τον ΑΗΣ Αμυνταίου αλλά και από το 2016 και μετά η κάθε  καμινάδα να έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας το χρόνο, πράγμα που στην  περίπτωση μας μεταφράζεται σε 3 μήνες λειτουργίας το χρόνο. Καταλαβαίνουμε  λοιπόν ότι αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν αποφασιστεί δεν υφίσταται από το 2016  και μετά ζήτημα τηλεθέρμανσης!
Αυτό για εμάς είναι το κύριο πρόβλημα. Βέβαια θα ήμασταν οι τελευταίοι που  θα αδιαφορούσαμε για τα τεχνικοοικονομικά μεγέθη – ζητήματα της ΔΕΤΕΠΑ  (βλέπε δάνειο). Για το κύριο ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας, άρα και του  ξεπουλήματος του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ορυχείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για  τον δήμο μας (ανεργία, αύξηση τιμολογίου ρεύματος, αύξηση ρύπων κ.α.) και οι δύο  συνδυασμοί και τα κόμματά τους όπως και η Ε.Ε. που πίνουν νερό στο όνομά της,  είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Εμείς καλούμε τον λαό να τους  σταματήσουμε!

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.- 

Βογιατζή Μαρία
Υποψήφια Δημάρχος Αμυνταίου 
 με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

1 σχόλιο:

  1. Σιγα να μην ασχοληθουμε με την ΔΕΗ και την τηλεθερμανση εμας μας///// ενδιαφερει /////το ντερμπι Θεοδωριδη Ιωσηφιδη και τα μυλα στα καγκελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.