Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική συνεννόηση ΤΩΡΑ!

Γράφει ο lexovitis
Ο Ελληνικός λαός βλέπει να ασελγούν πάνω του όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβου-λευτικά, πολιτικές ομάδες νόμιμες ή μη, συνδικαλιστές και πολλοί άλλοι "ων ουκ έστι αριθμός" και τα έχει χαμένα.

Ο κάθε πολιτικάντης, γιατί περί πολιτικάντηδων τελικά πρόκειται, σηκώνει τη σημαία της εξουσίας και διατείνεται πως αυτός και μόνο αυτός, είναι ο σωτήρας του έθνους ζητώντας ταυτόχρονα  τη στήριξη του λαού.
Για να εδραιώσω την άποψή μου αυτή, ας μου επιτραπεί να πάω λίγα χρόνια πίσω. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο νεώτερος, πιέζοντας για εκλογές το 2004 και με τη  λογική της "ήπιας οικονομικής προσαρμογής", την στιγμή που τα οικονομικά της χώρας ήταν σε κακό χάλι, την έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής*.
Ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νεώτερος, πιέζοντας για εκλογές το 2009, με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" έριξε  τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο.
Ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.
Την σκυτάλη πήρε ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πιέζοντας για εκλογές το 2012, πριν από την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, με το σύνθημα "όχι στα μνημόνια"* έριξε τη χώρα στο δεύτερο μνημόνιο. 
Ήθελε να σώσει τη χώρα μόνος του.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στα χνάρια των προηγούμενων πρωθυπουργών, πιέζει για εκλογές, με το σύνθημα " θα σκίσουμε τα μνημόνια".
Θέλει να σώσει τη χώρα μόνος του.
Πόση φαντασία λοιπόν πρέπει να διαθέτει κανείς, για να καταλάβει πως δεν μπορεί να γίνει από μόνος του σωτήρας;
Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Εθνική Συνεννόηση ΤΩΡΑ. Όλοι, μηδέ των πολιτών εξαιρουμένων, πρέπει να συμφωνήσουμε σε βασικά πολιτικά σημεία , για να μην είμαστε όλοι, λαός και πολιτικοί, με το "πιστόλι στον κρόταφο" συνέχεια.   Και μη μου πείτε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αφού η  πολιτική είναι η "τέχνη του εφικτού" όπως διατείνονται με καμάρι οι πολιτικοί, ας κάνουμε το ανέφικτο εφικτό, μήπως και σωθεί η πανέμορφη κατά τα άλλα Ελλάδα μας.-

* Θυμηθείτε τον διψήφιο αριθμό 
του ελλείμματος του 2009

** Βλέπε Ζάππειο 1 και 2

3 σχόλια:

  1. ...και να σκεφτείς φίλε Lexovitis ότι και να εκλεγεί ο Τσίπρας ΔΕΝ θα κυβερνήσει.
    Και όπως έλεγε ο αείμνηστος και ψευδός Ράλλης "ο καθένας από αυτούς έχει τη γαμμή του".
    Ο Τσίπρας "άλλη γαμμή"
    Ο Λαφαζάνης "άλλη γαμμή"
    Ο Δραγασάκης "άλλη γαμμή"
    Ο Κουράκης "άλλη γαμμή"
    ο Στρατούλης "άλλη γαμμή"
    Ο καθένας έχει τη γαμμή του
    Καλές γιορτές
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε και συμμαθητη ΣΤΕΛΛΙΟ..η ...Εθνικη Ομοψυχια..που παρα πολλες φορες ευκολα επικαλουμαστε σαν..τη λυδια λιθο..σε καθε αδιεξοδο μοιαζει με το ...Κυριε ελεησον.. της εκκλησιας μας..Η Δημοκρατια ομως που καμαρωνουμε αφου ειναι..δικη μας ανακαλυψη..εχει αντιλογο εχει διαφωνια εχει αλλη προταση..Η ομοψυχια..συγγενευει προς την απολυταρχια .Την απολυτη και μοναδικη αληθεια.τον δεσποτισμο..Φιλε μου εν πολλοις συμφωνω με υα αναφερομενα σου..απλα εβαλα και μια αλλη διασταση.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το 1981 λιγο πριν τη νικη του ΠΑΣΟΚ υπηρχε εντονη φημολογια-καταστροφολογια..Θα γινει πραξικοπημα...Δεν θα μας αφησουν οι Αμερικανοι...Θα φυγει το κεφαλαιο εξω..Θα υποτιμηθει η δραχμη..θα ..θα..θα..Τιποτε στην ουσια δεν εγινε..Αλλο κλιμα παντα υπαρχει πριν τις εκλογες κι αλλο μετα τις εκλογες ..Ολοι προσαρμοζονται και συνεργαζονται στα νεα δεδομενα..Αυτο ειναι το οπλο της πολιτικης στις ΔημοκρατιεςΑ.Θ.Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.