Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πήλινοι κέραμοι ατάκτως σκορπισμένοι

Η Ευρωζώνη περνά μέρες αστάθειας, ο κίνδυνος μετάδοσης φαινομενικά έρχεται από την χώρα μας, αν και είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέγεθος του κινδύνου σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η αστάθεια του οικονομικοπολιτικού κλίματος μας, των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών επηρέασε αρνητικά την ομαλή εξέλιξη των λαών της Ευρώπης.

Ο πανικός της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, μετά από ένα «διάλειμμα» έχει επανέλθει έντεχνα από ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, έχει αυξηθεί δραστικά το μέγεθος κινδύνου για δήλωση χρεοκοπίας από κυβερνητικά επίσημα χείλη.
Η  πιστοληπτική ικανότητα μας και αξιολόγηση είναι μηδενική, μας κρατούν με «ασπιρίνες» ενώ θα έπρεπε να ήμασταν με εξιτήριο μετά από σοβαρή χειρουργική πετυχημένη θεραπευτική επέμβαση.
Πάντα σε αντίθεση από το τι πιστεύει ο μέσος Έλληνας το μέγεθος της κρίσης μας θεραπεύεται αν λάβουμε υπόψη ότι χρειαζόμαστε πολιτικούς με όρχεις, που θα θέσουν εκ νέου ένα  πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα γεωπολιτικό στρατηγικό που θα το διαπραγματευτούν σκληρά και ανυποχώρητα, θα επενδύσουν πάνω σε αυτό, η γεωγραφική θέση της Μεσογείου είναι το Κλειδί των  γεωπολιτικών εξελίξεων και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν δικαιώματα οι ισχυροί του κόσμου (Η.Π.Α. Ρωσία Κίνα).
Στον διεθνές γεωστρατηγικό πολιτικό  κομμάτι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, ως πήλινοι κέραμοι ατάκτως σκορπισμένοι, θα έχουμε επαναχάραξη συνόρων και χωρών, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν συναισθήματα και ηθικές, αντίθετα το διεθνές δίκαιο ερμηνεύεται από τους ισχυρούς σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Μέσα από τον οικονομικό πόλεμο καταλαμβάνουν γεωγραφικές θέσεις εξαγοράζοντας μαριονέτες πολιτικούς και κόμματα, έτσι διευκολύνουν το έργο τους αλλοιώνοντας τους πληθυσμούς τα ήθη και έθιμα, με απώτερο σκοπό την ύπνωση και αποβλάκωση τους.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που τα γεωπολιτικά στρατηγικά σχέδια   επαναπροσδιορίζονται η Ελλάδα είναι σημαντικότατος γεωπολιτικός παράγοντας, είναι ο μεγάλος και σπουδαίος ιδιοκτήτης γης, θάλασσας και αέρα που έχουν συμφέρον να τα αποκτήσουν οι ισχυροί.
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, με αποδεδειγμένη  την ύπαρξη γεωφυσικού ορυκτού πλούτου - υδρογονανθράκων και οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, την καθιστούν ένα  εκρηκτικό τοπίο συμφερόντων και ανταγωνισμού μεταξύ δύσης και ανατολής, αποτέλεσμα αν διαπραγματευτούμε έξυπνα τον φυσικό γεωγραφικό μας πλούτο σύντομα θα ήμαστε σε θέση να υπερπηδήσουμε το χρέος και να έχουμε στήριξη από ηγετικό κομμάτι της παγκόσμιας κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής σκακιέρας, θα αποκτήσουμε «ομπρέλα προστασίας» με οφέλη κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά, οι αντίπαλες δυνάμεις θα μας σεβαστούν υπό το δέος που εκπέμπει ο ισχυρός σύμμαχος μας…αν με ρωτάτε ποιος είναι αυτός, το αφήνω στην κρίση σας σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδανικά που σας μεγάλωσαν οι γονείς σας, σύμφωνα με την παιδεία που σας έδωσαν οι δημοδιδάσκαλοι και οι καθηγητές σας!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.