Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

"Καμπάνες βοηθείας" σήμαναν στην Τ.Κ. Αχλάδας δήμου Φλώρινας από τους κατοίκους .

Καμπάνες συναγερμού σήμαναν προχθές το πρωί στην Τ.Κ. Αχλάδας, όταν έντρομοι οι κάτοικοι αντίκρισαν σε δασική περιοχή του χωριού, ομάδα 6 ξυλοκόπων που έδειχναν αδίστακτοι και αποφασισμένοι, να καταστρέφουν ανελέητα αμέτρητα δέντρα.
Η έκταση στην οποία  διαπράχτηκε ‘’το περιβαλλοντολογικό έγκλημα’’ αξίζει να τονίσουμε πως βρίσκεται εκτός ορίων του ορυχείου καθώς είναι πολύ κοντά στο Ξωκλήσι της Αναλήψεως, στο βουνό(επαγγελματικά αδιάφορο σημείο για τ΄ ορυχείο ) και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης Της Εκκλησίας.  Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους ίδιους τους κατοίκους , αφού η εταιρία δεν προέβη  σε καμία ενημέρωση. Υπήρξε άμεση αντίδραση των κατοίκων όπου μια μερίδα αυτών πήγαν στο σημείο , ενώ ο Πρόεδρος  προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμοδίους των Λιγνιτωρυχείων, χωρίς όμως αποτέλεσμα  καθώς κανένας  δεν σήκωνε  το τηλέφωνο. Εκείνη την στιγμή παρενέβη και ο Ιερέας του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες των Εκκλησιών καλώντας όλους τους κατοίκους να μαζευτούν για να σταματήσουν ένα ακόμη  ΄΄κακό ΄΄  που συνέβη στο χωριό με σκοπό την καταστροφή της φύσης αλλά και των κατοίκων .Μετά από κάμποση ώρα και εξαιτίας της επιμονής του Προέδρου εμφανίστηκε εκπρόσωπος στο σημείο(που διαπράχτηκε το περιβαλλοντολογικό έγκλημα ),  όπου ήταν μαζεμένοι και οι κάτοικοι με τον Πρόεδρο και τον Ιερέα και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως οι ίδιοι είχαν δώσει εντολή σε άλλο σημείο να υλοτομηθούν τα δέντρα και απλά ΄΄μπερδεύτηκαν ΄΄  οι ξυλοκόποι, και πως παρόλα αυτά θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουν βαθμίδες και σε εκείνο το σημείο για ευνόητους λόγους και  μεγαλύτερη ασφάλεια του βουνού (ισχυρίστηκαν………..                                                                    

  Τελικά  το συνεργείο των ξυλοκόπων σταμάτησε την καταστροφή των δέντρων και απομακρύνθηκε από την περιοχή .                                                                                              
Αναρωτιέται κανείς , δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από καμία υπηρεσία σε ένα ορυχείο που δημιουργεί καθημερινά προβλήματα τους ‘’έρμους ‘’ τους κατοίκους οι οποίοι ΄΄τρέχουν ΄΄ να σώσουν ό,τι μπορούν?  Οι  υπηρεσίες Περιβάλλοντος , το Δασαρχείο γιατί σιωπούν ? Περιμένουν κάλεσμα ή καταγγελία σε μια περιοχή που καταπονείται καθημερινά από παραβιάσεις και παρανομίες? Σε ένα χωριό που πλήττεται και είναι πλέον γνωστό σε όλη την  περιφέρεια? Και αυτοί περιμένουν? Πανελλαδικά το πρόβλημα των Ελλήνων είναι η γραφειοκρατία  και εδώ βλέπουμε πως δεν υπάρχει. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι(της εταιρίας) την μια στιγμή μας παρουσιάζουν τρομερά χρονοβόρα (εξαιτίας της γραφειοκρατίας ) οποιαδήποτε νομική διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων (δικαστικών αποφάσεων κλπ) και από την άλλη συμπεριφέρονται θαρρείς και είναι ιδιοκτησία τους   όλος ο οικισμός αλλά και οι Δημόσιες εκτάσεις. Πότε και με ποιον τρόπο παίρνουν άδειες  από τόσες υπηρεσίες? Ή ευστοχότερα, παίρνουν άδειες? Γιατί  ‘’το μπερδεύτηκαν οι ξυλοκόποι ‘’  κάθε άλλο παρά μονιμότητα δεν δείχνει . Ζητούμε την απαιτούμενη προσοχή όλης την Πολιτικής Ηγεσίας του τόπου ανεξαρτήτων πολιτικών χρωμάτων, για να βρεθεί μια άμεση λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα του Χωριού .
                                   


                                                   Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.