Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τοποθεσία "Ίσβορος" στο Λέχοβο: Ένας πανέμορφος αλλά παραμελημένος τόπος(ΒΙΝΤΕΟ)

Η τοποθεσία  Ίσβορος στο Λέχοβο είναι ένα πανέμορφο μέρος το οποίο βρίσκεται κάτω από τα Γραφεία της Τοπικής Κοινότητας.
Η βλάστηση οργιάζει και είναι μια όαση δροσιάς του καλοκαιρινούς μήνες. Από την ομώνυμη  πηγή υδρεύεται το χωριό. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια για την αναβάθμιση της περιοχής από την Τοπική Κοινότητα και κυρίως από την εκκλησιαστική επιτροπή. 
Το εκκλησάκι  της Αγίας Κυριακής έχει ανακαινιστεί καθώς και ένα μέρος του περιβάλλοντα χώρου της. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία τα οποία χρειάζονται την στήριξη του δήμου  και της Τ.Κ. όπως:


  • Το καπάκι του  φρεατίου της πηγής, απ' όπου υδρεύεται το χωριό πρέπει να ασφαλιστεί, καθώς αυτή τη στιγμή  μπορεί να ανοιχτεί από οποιονδήποτε.
  • Το πρανές που βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου που οδηγεί  στο εκκλησάκι, έχει καταρρεύσει. Χρειάζεται καθαρισμός και αντιστήριξη.
  •  Ο σπασμένος αγωγός λυμάτων, οποίος βρίσκεται και αυτός στο δρόμο σαράντα μέτρα περίπου πριν από την πηγή, είναι εστία μόλυνσης. Χρειάζεται άμεση ανακατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο σημείο εκείνο.
  • Επίσης η κοπή και ο  καθαρισμός των χόρτων είναι άμεσα επιβεβλημένος, καθώς την προσεχή Δευτέρα, πανηγυρίζει  το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και  γίνεται θεία λειτουργία και αγιασμός.
Ελπίζω πως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το Λέχοβο μαζί με την Τοπική Κοινότητα θα ενδιαφερθούν άμεσα, μιας και δεν χρειάζονται χρήματα, για την αποκατάσταση   των ζημιών.

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για σας.- 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.