Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τι είναι η συνθήκη Σένγκεν. Μπορούν να μας βγάλουν;

-Ουσιαστικά μετά από 24 χρόνια ελεύθερης διακίνησης στις ευρωπαϊκές χώρες θα υποχρεωθούμε πλέον να περνάμε από τελωνειακό και διαβατηριακό  έλεγχο στα ταξίδια μας.

Κοπή βασιλόπιτας από το Φιλώτα Π.Α.Σ

Η καθιερωμένη κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 5:00μμ στο ΔΑΚ Αμυνταίου,με τη συμμετοχή του συνόλου των αθλητριών.

Αδήριτη ανάγκη η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης

Είναι δεδομένο πλέον ότι στην πατρίδα μας οι εξουσίες της εκάστοτε κυβέρνησης έχουν περιοριστεί. Αυτό είναι φαινόμενο παγκόσμιο, αφού πλέον τα κέντρα λήψης αποφάσεων τείνουν να είναι υπερεθνικά και εκφράζονται μέσα από τις πολυεθνικές εταιρίες – κολοσσούς. Αλλά στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο, αφού από καιρό έχει απολεστεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της εξουσίας, ο έλεγχος της χρηματοδότησης.

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου


Το Δ/Σ του συλλόγου μας καλεί τα μέλη στην επαναληπτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αμυνταίου με θέματα:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Κοπή βασιλόπιτας και αγιασμού του αθλητικού συλλόγου Α.Σ. Αριστέας Φιλώτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και αγιασμού του συλλόγου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00π.μ. στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου.

Κοπή βασιλόπιτας της καλλιτεχνικής ομάδας "Poly_morfων" στη Φλώρινα


H καλλιτεχνική ομάδα POLY_MORFωΝ διοργάνωσε τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοπή Βασιλόπιτας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την εκδήλωση και να ευχηθούμε σε όλα τα μέλη παραβρισκόμενα και μη ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2016.

Η Κοροϊδία Ολυμπιακών Διαστάσεων

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η απόσταση της ποιότητας του σημερινού πολιτισμού από εκείνον των Κλασικών χρόνων μπορεί να διαπιστωθεί από τη σύγκριση των γενικών αρχών και αξιών κάθε εποχής.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ετήσιας ενημέρωσης εκπαιδευτικού προσανατολισμού μαθητών και γονέων διοργανώνει ημερίδες στην Κοζάνη και στην Καστοριά στις 31 Ιανουαρίου και στα Γρεβενά στις 30 Ιανουαρίου με εισηγητή τον κ. Κων/νο Παπαγιαννούλη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Εταιρίας «Επαγγελματική Πυξίδα».

Εκδήλωση στη Φλώρινα με αφορμή την γιορτή της Μητέρας


Επίσκεψη δημάρχου Φλώρινας στo μπλόκο των αγροτών της Νίκης

Με τους αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης συναντήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Βόλεϊ: Στα Γρεβενά την Κυριακή (31/01) ο Αριστέας Φιλώτα

Ο Αριστέας Φιλώτα φιλοξενείται την Κυριακή (31/01 στις 19:00) από τον Γ.Σ. Γρεβενών, για την 6η αγωνιστική του Β Ομίλου του τοπικού πρωταθλήματος γυναικών.

Μπάσκετ: Κόντρα στα Ελίμεια το Σάββατο (30/01) ο Αίαντας Αμυνταίου

Την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα των Ελιμείων αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Αμυνταίου, το Σάββατο (30/01 στις 20:00) ο Αίαντας, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Π.Ε. Φλώρινας, το Σάββατο στο Ράδιο Αμύνταιο 91,2 FM

Αύριο, Σάββατο (30/01), προσκεκλημένοι της εκπομπής ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' του φιλολόγου Γιώργου Θεοχαρίδη (10:00-11:30), εκπρόσωποι της συντονιστικής

Συγκινητική πρεμιέρα για την παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Μια μαγική βραδιά έζησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, όλοι όσοι παρευρέθησαν στο θέατρο Badminton και στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης"Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου".

Πρωτάθλημα Χάντμπολ Β΄ Εθνικής Ανδρών: Με τον Γ.Σ. Άρτας την Κυριακή ο Αμύντας Αμύνταιου

Μετά το επιβλητικό 20-47 επί του Α.Ο.Κοζάνης, ο Αμύντας υποδέχεται στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την Κυριακή (31/01 στις 14:30), τον Γ.Σ. Άρτας, για την 8η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Επιτυχίες της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας-Τμήμα Ξιφασκίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκλήρωσε η ομάδα Παμπαίδων Παγκορασίδων της ΓΕΦ την παρουσία της το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Η ομάδα αποτελούμενη από τους

Κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου ενάντια στο ασφαλιστικό


Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας,

2η Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου την 01 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Σύσκεψη συλλόγων - κοινωνικών - επαγγελματικών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας

Την Τετάρτη 27-01-2016 και ώρα 18.00, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας οι παρακάτω αναφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να αποφασίσουν και συντονίσουν κοινές δράσεις και ενέργειες στα πλαίσια της έκφρασης της κοινής αντίθεσης και εναντίωσης τους στο προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό.

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/1/2016, το παρακάτω ψήφισμα για τα πρόβλημα του αγροτικού κόσμου με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών:

Πρόταση των ενεργειακών δήμων στηρίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Αφορά στα έσοδα από πλειστηριασμούς
 αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων
 θερμοκηπίου
Την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στα έσοδα από πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κι έχουν ζητήσει οι ενεργειακοί δήμοι, στηρίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Διακοπή ηλεκτροδότησης εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την Παρασκευή 29.01.2016 και για το διάστημα από

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Τ.Κ. του δήμου Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την Πέμπτη 28.01.2016 θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω διαστήματα:

Κοπή πίτας αιρετών - υπαλλήλων δήμου Αμυνταίου

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή  βασιλόπιτας των αιρετών του δήμου Αμυνταίου.

Ψήφισμα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ.) μετά την αναγγελία του θανάτου της Μαρίας Δεσποτάκη –Αριστείδου, συζύγου

Δωρεάν διανομή κοτόπουλων, πορτοκαλιών και μανταρινιών σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχοντας ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία του δήμου Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου

Νοτιάς: Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1: 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 2/2: 18.00 & 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Μπάσκετ: Νέα Ήττα για τον Αίαντα Αμυνταίου

Σε δύσκολη βαθμολογική θέση περιέρχεται ο Αίαντας Αμυνταίου, μετά την τρίτη διαδοχική ήττα που γνώρισε πρωτάθλημα (της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ), τούτη τη φορά  από τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου με 79-66, για την 9η αγωνιστική.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αποχή των δικηγόρων Φλώρινας από τα καθήκοντά τους

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, μετά την απόφαση της Σ.Ε. της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα και κήρυξε νέα αποχή από σήμερα 22-01-2016 έως και 01-02-2016 στα πλαίσια της απόφασης της

Συνάντηση επιστημονικών φορέων - Ε.Β.Ε. - αυτοαπασχολούμενων - εμπόρων της Π.Ε. Φλώρινας με βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που απευθύνθηκε αρμόδια στους Βουλευτές της Π. Ε. Φλώρινας κ.κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Αντωνιάδη Ιωάννη, Βουλευτή Ν. Δημοκρατίας, μετά την σύσκεψη και την

Μια διδακτική ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου

Μετάθεση κατά μια ώρα της έναρξης μαθημάτων στο Δήμο Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών (6ΗΖΘΩΞ8-Ο6Λ) μετατίθεται η ώρα έναρξης των

Διανομή κοτόπουλων, πορτοκαλιών και μανταρινιών στον δήμο Φλώρινας από την Κοινωνική Σύμπραξη

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, τις ώρες 09:30π.μ. με 13:00μ.μ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας  θα προβεί στη διανομή ποσοτήτων κοτόπουλων, πορτοκαλιών και

Κατάρτιση στρατολογικών πινάκων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του  Ν.2119/93  άρθρου 16 «Κώδικας διατάξεων περί μητρώων αρρένων»
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Ευχαριστήρια επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας

Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κ. Μαύρο Παντελή, τον Αρχιμάγειρα της σχολής κ. Κοπάτσκα

Συλλυπητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντιδημάρχου

Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας

Το Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή  31 Ιανουαρίου 2016 ώρα 18:00΄  στην αίθουσα του συνδέσμου Μοναστηριωτών Φλώρινας  Ολυμπιάδος 2,  με θέματα:

Συλλυπητήριο του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη η "ΕΛΠΙΣ"

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη  η «ΕΛΠΙΣ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος της Φλώρινας

(Αναδημοσίευση 4 χρόνια μετά…)

Έτσι ξαφνικά! Πάνω στον οίστρο της δημιουργίας, πάνω στον πυρετό της ποίησης, πάνω στη θέρμη της ιδεοθύελλας, πέρασε σε «άλλη θάλασσα». Ο κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, «μια μέρα», χωρίς προειδοποίηση, περήφανος, νηφάλιος και στιβαρός πέρασε στην «αιωνιότητα».

Πρωτάθλημα χάντμπολ Α1 Γυναικών: Ήττα στις Λεπτομέρειες για τον Αμύντα

Την ήττα με 29-25 από τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, γνώρισε ο Αμύντας Αμυνταίου, δύο αγωνιστικές πρίν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Βόλεϊ: Ζευγάρωσε τις Νίκες του ο Αριστέας Φιλώτα

 Τη δεύτερη της νίκη και πρώτη εντός έδρας, σημείωσε η γυναικεία ομάδα του Αριστέα Φιλώτα, που επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου της  Εδεσσαϊκής με 3-2 σετ, για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου τοπικού πρωταθλήματος.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Π.Ε. Φλώρινας έκοψαν την πίτα τους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα γνωστής καφετέριας στην Τ.Κ. Φιλώτα  και παρουσία του δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη έκοψαν, σήμερα  Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, την

Μια διδακτική ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου

Μετάθεση κατά μια ώρα της έναρξης μαθημάτων στο Δήμο Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών μετατίθεται η έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών την

Κλειστά, αύριο Δευτέρα, τα σχολεία του δήμου Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι με σχετική απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν

«Ασθενείς και οδοιπόροι», το ίδιο φορολογημένοι!

Η σημερινή κυβέρνηση ψάχνει για νέους τρόπους φορολόγησης των πολιτών, αφού εξάντλησε όλους τους γνωστούς μέχρι σήμερα, τώρα στοχεύει να φορολογήσει ότι κινείται και ότι πετάει.

Συλλυπητήρια Επιστολή της Γ.Ε.Φλώρινας

Το Δ.Σ. της ΓΕΦ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Άρη

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πρεμιέρα προπονήσεων στο χιόνι για την ομάδα Αλπικού Σκι του Α.Ο. Φλώρινας

Μετά την πρόσφατη χιονόπτωση, ξεκίνησαν στο Χιον.Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου, οι προπονήσεις στο Χιόνι για τις Ομάδες Αλπικού σκι, του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ).